Depressionsdigte
Depressionsdigte
Depressionsdigte handler – på sin egen lakoniske facon – om de mekanismer, som både knytter sig til den personlige - kliniske - depression, og til krisetilstanden i et samfund. Finanskrisen og dens efterdønninger slår stadig ind over den offentlige samtale, og ofte er parallellerne til tyvernes depression skræmmende slående.
Sternberg er rejst ned i sjælens mørkeste hul, hvorfra han digter om ensomhed, forfald og apati og spørger til mulighederne for i det hele taget at skrive noget, når alting alligevel kan være lige meget. Depressionsdigte kan kaldes konceptuel, men er ligeså høj grad en negativ beskrivelse af, eller undren over, et samfund, hvor livet handler om x antal successer og hvor flere og flere mennesker bliver sat udenfor samfundet.
Depressionsdigte efterfølger Stenalderdigte i en serie digtsamlinger om forskellige tider.
Pressen skrev
“Hvis depression kan ses som en mekanisme, der rammer både enkelte psyker og hele samfund – en slags ekspanderende tomhed, der isolerer jeg’er fra hinanden - har Sternberg med DEPRESSIONSDIGTE formået at give denne svære dynamik en kompakt, men alligevel tilgængelig form. Og dét må man kalde en sejr for denne lille tunge bog, der er så fuld af nederlag.”
— Victor Ovesen på Litteraturnu
Om forfatteren
Sternberg (f. 1973) har været et kendt aktiv på den litterære scene siden 2001. Han er medlem af digterkollektivet Øverste Kirurgiske og digterbandet T/S STERNDOLPH. Blandt hans tidligere udgivelser kan nævnes Et punkt overrendt af ingenting (2011), Radikale mennesker og hjem i et længst eksploderet kvarter (2010) samt Buddha med hund (s.m. Peter Laugesen).
Besøg Sternbergs hjemmeside her